BISKUT JEJARI BADAM



<3 BISKUT JEJARI BADAM <3


BAHAN A :-


  • 170 ram mentega 
  • 125 gram gula aising

BAHAN B :-


  • 1 biji kuning telur 
  • 1/2 sudu teh esen vanila

BAHAN C :- 


  • 150 gram tepung gandum 
  • 100 gram tepung kastard 
  • 75 gram tepung jagung 
  • 50 gram serbuk badam

HIASAN :- 


  • 1 biji putih telur 
  • Secukupnya badam cincang

CARA-CARANYA :-


  1. Sebatikan bahan - bahan A dan masukkan bahan - bahan B, gaul rata. 
  2. Masukkan semua bahan C dan uli sehingga semuanya sebati. 
  3. Canaikan dan terapkan dengan acuan biskut. Sapukan dengan putih telur dan taburkan dengan cincangan badam. 
  4. Bakar di dalam ketuhar yang telah di panaskan pada suhu 160 C selama 20 minit atau sehingga biskut masak.

No comments:

Post a Comment